Årets gang i Gøngehesten

JANUAR

I januar slapper vi af efter julen, som ofte har været en travl tid.

FEBUAR

I februar fejrer vi fastelavn. Vi henter ris i skoven, som børnene pynter med forskelligt pynt og slik. Der bliver indkøbt 3 tønder, som børnene selv maler og pynter. Fastelavnsdag møder børn og voksne udklædte i børnehaven, hvor vi slår katten af tønden. Til frugt er der fastelavnsboller.

MARTS

I marts holder vi forårs skovuge. Hele børnehaven rykker ud i Rude skov i en uge. Vi har på forhånd bestemt os for et skov uge tema, det fx kan være indianer eller trolde tema. I skovugen er der også plads til helt almindelige skovaktiviteter så som at klatre, fiske, eller gå en tur og udforske området. I forårsskovugen er der redespring, hvor Uglerne flyver fra reden, så der er plads til nye ugler, spætter, mejser og spurve.

APRIL

I april klipper vi påsketing og maler æg.

Vi har en overnatning i børnehaven for alle kommende skolebørn. Der er planlagt forskellige aktiviteter og lege. Det er en rigtig hyggelig måde at tage afsked med de store børn på.

MAJ

I maj måned koncentrerer vi os om indkøring af nye børn.

I slutningen af maj holder vi blomster/bedsteforældre dag. Børnene planter en medbragt blomst sammen med deres bedsteforældre, vi spiser frokost og hygger.

JUNI

Børnehaven har fødselsdag d. 1/6 og det bliver fejret hvert år med en hyggelig sommer fest for børnene.

JULI

Børnehaven bærer præg af, at der er ferietid. Aktivitetsniveauet er ikke så højt.

AUGUST

I august forbereder vi os til høstfest i september. Vi samler bær og nødder og maler mel, så vi kan bage til festen.

Vi holder sommerskovuge og cykeluge for uglerne.

SEPTEMBER

I September holder vi høstfest/høstfrokost for børnene og deres bedsteforældre i børnehaven. Børnene medbringer frugt, grøntsager, rosiner, brød osv. til festen, som altid bliver afholdt en fredag. Vi pynter op med halm og ting fra naturen og spiser de medbragte ting til frokost.

OKTOBER

I Oktober afholder vi efterårsskovuge.

Konsultationer for nye børn og Ugler.

NOVEMBER

I November holder vi lanternefest. Vi maler lanterner og bager muffins. Selve festen er utrolig hyggelig og stemningsfuld, med bål i haven og varm kakao. I November starter vi på julegaver og julekalender.

DECEMBER

Hele December måned bliver der trukket honninghjerter til morgensamling, som børnene selv har bagt. Vi synger julesange og leger julelege.

Vi holder julefrokost med børnene. Julemanden kommer på besøg i børnehaven.

Vi tager til julegudstjeneste i Høsterkøb kirke, hvor vi pynter kirkens juletræ med pynt, som børnene selv har lavet i børnehaven.

Vi holder juleafslutning for børn og forældre med æbleskiver og gløgg. Uglerne laver Lucia optog, og de andre grupper synger julesange.​

​Børnehaven Gøngehesten - Gøngehusvej 278 - 2970 Hørshom - 51 94 22 29 - leder@goengehesten.dk - CVR: 21697346