Tlf.: ​51 94 22 29

Forældre og forældreopgaver

Personalet tilstræber et fordomsfrit, aktivt og engageret samarbejde, hvor det er centralt at børn, forældre og kolleger tager hinanden alvorligt.

At tage hinanden alvorligt vil sige at pædagogerne respekterer forældrenes livs/arbejdsvilkår, indsigt og ønsker i forhold til børnene.

At forældrene til gengæld respekterer pædagogernes faglige viden og erfaringer, og viser forståelse for at opgaven består i at tilrettelægge arbejdet, så hele børnegruppen tilgodeses over tid med de ressourcer, der er til rådighed.

Personalet forventer engagement, indlevelse og interesse i børnehavens arbejde og vilkår og at forældrene vil indgå i en åben og direkte dialog.

I Gøngehesten er der tradition for et godt og tæt samarbejde mellem forældre og personale. Dette vægter vi som personale meget højt, da det især er med til at kendetegne huset.

Det er en naturlig ting for personalet, at forældrene bruger huset, tager en kop kaffe, sætter sig og får en hyggesludder.

Vi opfordre gerne forældre og bedsteforældre til at deltage i barnets hverdag. 

Forældreopgaver:

Da Gøngehesten er en lille børnehave, er det nødvendigt, at alle forældre giver en hånd med til at løse de opgaver, der ikke er plads til i budgettet.

Om foråret udleveres en plan for sommerhalvåret og om efteråret en plan for vinterhalvåret. Her vil forældrenes navne være skrevet på én weekend, hvor man enten skal slå græs, feje, rive blade, køre affald væk eller rydde sne svarende til ca. 2-3 timers arbejde.

Herudover afholdes der to gange årligt en have/arbejdsdage.

Havedagen er et hyggeligt arrangement for alle forældre, børn og søskende. Det forventes, at mindst en af forældrene deltager.

Hvis forældrene ikke har mulighed for at stille op og hjælpe, er det forældrenes eget ansvar, at sørge for at finde en afløser eller at lave aftale om en alternativ løsning. Prisen for ikke at deltage i hovedrengøring eller havedag er sat til kr. 1.000,- pr. arrangement.

​Børnehaven Gøngehesten - Gøngehusvej 278 - 2970 Hørshom - 51 94 22 29 - leder@goengehesten.dk - CVR: 21697346