Børnehaven Gøngehesten åbnede den 1. juni 1999. Børnehaven blev etableret på initiativ af en gruppe forældre ud fra et ønske om, at skabe en lille lokal børnehave.

Plads til ca. 38 børn og beliggende i natur omgivelser

Om GøngehestenBørnehaven har plads til 32 børn fra alderen 2 år til skolestart, og har til huse i et parcelhus beliggende i landlige omgivelser med mark og Rude Skov på den anden side af vejen. Børnehaven har en dejlig stor have med gamle frugttræer, en stor bålplads, samt et udendørs værksted opvarmet med brændeovn.

Børnehaven er kendetegnet ved at være indrettet hyggeligt og hjemligt og ikke som en institution i traditionel forstand.

Børnehaven er en privat institution, som modtager et tilskud pr. barn fra barnets bopælskommune. Hertil kommer en forældrebetaling, som børnehaven opkræver forældrene direkte.

Børnene er opdelt i grupper efter alder: spurve, mejser, spætter og ugler. Til hver gruppe er der knyttet faste voksne.

Gøngehesten er en lille privat børnehave med et engageret personale, glade børn og aktive forældre.  I Gøngehesten er der en hyggelig atmosfære og tid til at skabe tryghed og drage omsorg for det enkelte barn.

Vores fokusområder er:

  • Skov og natur
  • kreativitet og udeleg
  • Tryghed og omsorg for dit barn i hverdagen
  • Et rummeligt miljø med plads til alle
  • Masser af varme og omsorg
  • Et tæt forældresamarbejde

​Personalets kendetegn er engagement, empati, tilgængelighed, pædagogiske visioner, høj faglighed og at være glade og smilende. Samarbejdet mellem pædagoger og forældre vægtes højt. Personalet tilstræber et fordomsfrit, aktivt og engageret samarbejde, hvor det er centralt at børn, forældre og kolleger tager hinanden alvorligt.

Gøngehesten – den gode begyndelse

Børnehaven Gøngehesten har gennem snart tre årtier leveret en målrettet indsats.

Gøngehesten er et rart sted at være og et sted hvor rummelighed og inklusion bliver praktiseret.

Relationerne der skabes og udvikles i Gøngehesten – både blandt børn og voksne – holder ved i mange år efter.